Om Tamano

Vi förverkligar goda idéer, både egna och andras.
Tamano arbetar huvudsakligen i offentliga och publika miljöer.
För oss är det meningsfullt att våra uppdrag kommer fler  till gagn.
Tamano värdesätter såväl tankar som hantverk och bland oss har vi olika erfarenheter och kunskaper. Vi tror på att testa olika lösningar, själva och med andra innan vi bestämmer oss för vad som kan bli allra bäst.
Vi driver ett Specialsnickeri med tydliga uppdrag och ett Labb för såväl internt som externt utvecklingsarbet.
Verksamheten bedrivs i ett litet kultur-/industriområde i Henriksberg, ett av få kvarvarande vid Mälarens strand i Stockholm.

Tamanos Historia

Tamano drivs sedan några år av Christian och Fredrik men grundades av Mattias och Mats i slutet av 1980-talet.

Snickeriet föddes i Stockholms teatervärld, där scenografi var huvudspåret. En bit in på 90-talet fick Tamano det ärofyllda uppdraget att vara med och bygga upp Junibacken på Djurgården för första gången. Den unika tågresan genom Astrid Lindgrens barnboksmiljöer var och är en milstolpe och del av dna i Tamano.

En lång rad av uppdrag inom barnkultur, såväl inomhus och utomhus har fortsatt och finns än idag. Många gånger ihop med scenograf Tor Svae för barn och Ann-Marie Broms för Museer – det mesta för offentliga & publika platser i Stockholm, Sverige och utlandet.

Under 2000-talet har det parallelt genomförts uppdrag för muséer och utställningar och även privata/kommersiella kunder.

Läs mer om vad vi gjort här.

Se vad vi gjort